Gevulde courgette

Gevulde courgette

Met tomatenrijst gevulde courgette uit de oven. Een heerlijk en niet te zware maaltijd en zeker makkelijk om te bereiden. Daarnaast kun je voldoende variëren op het recept.

Ingrediënten:

  • Tomatenrijst
  • 250 gram halfom gehakt
  • 150 gram feta
  • 3 courgettes
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • Olijfolie om in te bakken

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Snijmes

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bereid volgens het volgende recept de Tomaten rijst
  • Snij de knoflook en paprika in kleine stukjes

Bereiding:
Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook. voeg vervolgens de paprika toe en bak deze een menuutje mee. Voeg nu het gehakt toe en rul deze. Terwijl voorstaande staat te bakken, snij de courgettes rechtop door, nadat je de uiteinden er af hebt gesneden. Verwijder het vruchtvlees uit de courgettes. (Je kunt het vruchtvlees eventueel meebakken bij het gehakt.) Als het gehakt rul gebakken is voeg je de tomatenrijst toe en roer je het geheel goed door elkaar.

Leg de halve courgettes in een ovenschaal en vul deze met het mengsel van tomatenrijst en gehakt. Tot slot leg je stukjes feta bovenop de vulling. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de gevulde courgettes ongeveer 20 minuten.

Variantietip:

  • Vervang de feta voor een geraspte (Griekse) kaas
  • Vervang de tomaat voor een andere groente, of voeg meer soorten groente toe aan het gerecht

Kali Orexi (Eet u smakelijk)