Lachanika ke kotópoulo tigania (groenten en kip uit de pan)

Lachanika ke kotópoulo tigania, groenten en kip uit de pan

Groenten en kip uit de pan is een eenvoudig maar smakelijk gerecht. Het is geen gerecht dat je tegen komt in een kookboek, maar dat komt juist door zijn eenvoud.

Het mooie van dit gerecht is dat het geheel naar eigen smaak bereid kan worden en dat de bereiding weinig tijd kost.

Ingrediënten:

  • 500 gram kip
  • 1 Courgette
  • 1 Aubergine
  • 1 Winterwortel
  • 1 prei
  • 2 Paprika’s kleur naar keuze
  • Oregano naar smaak
  • Peterselie naar smaak
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie (om te bakken)

Benodigdheden:

  • Snijmes
  • Wokpan of koekenpan

Voorbereiding:

  • Snij alle groenten en kip in repen van 5 tot 8 millimeter en een lengte van ongeveer 7 centimeter
  • Snij de kip in repen van ongeveer één centimeter met eveneens een lengte van ongeveer 7 centimeter

Bereiding:
Doe olijfolie in de pan en bak hierin de kip. Voeg tijdens het bakken zout en zwarte peper toe om de kip op smaak te brengen

Doe opnieuw olijfolie in de pan en bak hierin de groenten gaar. Voeg tijdens het bakken zout, zwarte peper, oregano en peterselie toe. De hoeveelheid die u toevoegt is naar eigen smaak.

Variatie tip:

  • Voeg naar behoefte andere groenten toe, of laat deze juist weg.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)