Griekse kleine gehaktballen (Gyros style)
Deze gehaktballen zijn niet typisch Grieks, maar geven de kans om de smaken van de Griekse keuken te leren ontdekken. Daarnaast is het een heel snel en eenvoudig gerecht om eens wat anders dan de traditionele Hollandse gehaktballen op tafel te zetten.
Ingrediënten:
- 500 gram mager of halfom gehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels gyroskruiden
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Schaal of bak om te mengen
Voorbereiding:
- geen
Bereiding:
Doe de olie en de kruiden in de schaal of bak en meng deze door elkaar. Voeg hierna het gehakt toe en meng alles door elkaar
Maak van het mengsel kleine ballen en druk deze vervolgens een beetje plat.
Doe een beetje olijfolie in de pan en bak vervolgens de gehaktballen bruin
Opmerking:
Ik gebruik voor dit gerecht de gyros melange van Apollo. Deze horeca kruiden zijn gewoon online te bestellen.
Kali Orexi (Eet u smakelijk)