Bifteki 2
Bifteki 2.... een beetje vreemde naam voor een gerecht, maar ik doel uiteraard op een andere variant dan onder de naam bifkteki.
Voor dit gerecht maak ik gebruik van een melange van kruiden, die we vooraf alvast bereiden en minimaal een paar dagen in een potje laten staan. Dit geeft een andere smaak, doordat de smaken van de kruiden samengaan. Het gebruik van alleen gedroogde kruiden heeft als voordeel dat je een grotere hoeveelheid kunt maken en gewoon kunt bewaren.
Inhoud kruidenmelange
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel peterselie
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 0,5 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zeezout
Ingrediënten:
- 500 gram halfom gehakt
- De melange die je hierboven gemaakt hebt.
- 2 theelepels citroensap
- Olijfolie om in te bakken (bij gebruik koekenpan)
Benodigdheden:
- Contactgrill of koekenpan
- Schaal om in te mengen
Voorbereiding:
- Zorg dat je de melange al enkele dagen eerder hebt klaargemaakt
Bereiding:
- Meng het gehakt, het citroensap en de melange goed door elkaar
- Verdeel het mengsel in 6 gelijke porties
- Maak van ieder portie een platte burger, die ongeveer 1 centimeter dik is
- Leg de burgers op de contactgrill om ze te bakken
- Heb je geen contactgrill, doe dan ruim olijfolie in de koekenpan en bak de burgers rondom bruin en gaar
Variatie tip:
- In plaats van halfom gehakt, kunt ook runder-, lams- of kipgehakt gebruiken.
Kali Orexi (Eet u smakelijk)