Cannelloni’s gevuld met gehakt (voor 2 personen)

Gevulde cannelloni's

Cannelloni’s zijn gemaakt van durumtarwe. De pasta heeft als vorm ronde pijpjes. De naam is ontleent aan het Italiaans, waar Kannel loni, “grote pijpen” betekend. Buiten Italië wordt ook wel de naam Manicotti aan dit product gegeven. Echter is de verschijningsvorm dan vaak geribbeld.

Ingrediënten:

  • 10 tot 13 cannelloni pijpjes
  • 350 gram halfom gehakt
  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode ui
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 theelepel peterselie
  • 1½ theelepel oregano
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 zakje Feta kaas
  • 100 ml water
  • zout en (zwarte) peper

Benodigdheden:

  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • kookpan
  • Snijmes
  • Theelepel

Voorbereiding:

  • Breng water aan de kook. Als het water kookt gooi je hier de helft van de cannelloni’s in en kook ze 2 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze uit elkaar, zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook nu de rest op de zelfde manier. Het koken voorkomt dat de cannelloni’s open scheuren tijdens het vullen en in de oven.
  • Snij 1 tomaat, de ui, de teentjes knoflook en de courgette in kleine stukjes.

Bereiding:
Stap1: bereiden van de vulling

  • Doe de ui en de knoflook in de koekenpan en bak deze tot ze glazig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en rul deze. Breng op smaak met zout en peper
  • Voeg de courgette toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Voeg de tomaat, de inhoud van 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel oregano, 1 theelepel peterselie en het komijn zaad toe. Roer het geheel nu heel goed door elkaar.
  • Vul nu de cannelloni’s met het hiervoor bereide mengsel. Afhankelijk van hoe vol je de cannelloni’s doet, heb je er tussen de 10 en 13 nodig. Leg de gevulde cannelloni’s in de ovenschaal met een kleine opening tussen de cannelloni’s

Gevulde cannelloni's Stap 2: maken van de saus
  • Snij nu de tweede tomaat in kleine stukjes en doe deze in de koekenpan
  • Voeg het water en de inhoud van het blikje tomatenpuree toe
  • Voeg ½ theelepel oregano, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel (zwarte) peper en 1 theelepel citroensap toe.
  • Roer het geheel goed door en kook het kort, totdat de tomaten uit elkaar vallen.
  • Giet de gemaakte saus over de cannelloni’s in de ovenschaal.
  • Tot slot strooi, naar behoefte, de kaas over het geheel.

Schuif de schaal nu in de, op 170 graden, voorverwarmde oven en bak het geheel ongeveer 30 tot 40 minuten

Variantie tip:

  • Feta kun je ook vervangen door een andere kaassoort. Kies wel voor een kaas met een beetje bite, anders proef je de toegevoegde kaas niet.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)

   
© TekWeb.nl