Bifteki

Bifteki

Een Hollandse of Amerikaanse burger, maar dan op zijn Grieks. We hebben het dan over de bifteki. Het meeste gebruikelijk is om ze van runder of halfom gehakt te maken. Er bestaan ook groenten varianten. Daarnaast bestaan er ook allerlei gevulde varianten.

Ingrediënten:

  • 500 gram halfom gehakt
  • 2 eieren
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel gedroogde munt
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel (zwarte) peper
  • 2 theelepels zout
  • Olijfolie om in te bakken (bij gebruik koekenpan)

Benodigdheden:

  • Contactgrill of koekenpan
  • Schaal om in te mengen
  • Snijmes of staafmixer
  • knoflookpers

Voorbereiding:

  • Pureer de ui en pers de knoflook
  • Doe alle ingrediënten in de mengkom en meng het geheel goed door elkaar
  • Zet het mengsel voor minimaal 4 uur in de koelkast, zodat de smaken samen kunnen gaan

Bereiding:

  • Haal het mengsel uit de koelkast en verdeel het in 6 gelijke porties.
  • Maak van ieder portie een platte burger, die ongeveer 1 centimeter dik is.
  • Leg de burgers op de contactgrill om ze te bakken.
  • Heb je geen contactgrill, doe dan ruim olijfolie in de koekenpan en bak de burgers rondom bruin en gaar.

Variatie tip:

  • In plaats van halfom gehakt, kunt ook runder-, lams- of kipgehakt gebruiken.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)