Bifteki gemista

Bifteki gemista, Bifteki gevuld

De bifteki is een Hollandse of Amerikaanse burger, maar dan op zijn Grieks. Deze burger kunnen we ook vullen met feta kaas, dan hebben we hebben bifteki gemista. Een heerlijke variant op de gewone bifteki, Wel moet gezegd worden dat het eten er van een goed gevuld gevoel geeft.

Ingrediënten:

  • 500 gram halfom gehakt
  • 2 eieren
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel gedroogde munt
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel (zwarte) peper
  • 2 theelepels zout
  • Feta naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken (bij gebruik koekenpan)

Benodigdheden:

  • Contactgrill of koekenpan
  • Schaal om in te mengen
  • Snijmes of staafmixer
  • knoflookpers

Voorbereiding:

  • Pureer de ui en pers de knoflook
  • Doe alle ingrediënten in de mengkom en meng het geheel goed door elkaar
  • Zet het mengsel voor minimaal 4 uur in de koelkast, zodat de smaken samen kunnen gaan

Bereiding:

  • Haal het mengsel uit de koelkast.
  • Wil je de feta verdelen over de geheel burger, meng dat nu de verkruimelde feta door het gehaktmengsel.
  • Verdeel het in porties van 90 tot 100 gram.
  • Maak van ieder portie een platte burger, die ongeveer 1 centimeter dik is.
  • Heb je de feta niet verdeeld over de gehele burger, maak dan nu in het midden een ruimte waar je de feta in legt. en bedek de feta weer met gehakt.
  • Leg de burgers op de contactgrill om ze te bakken.
  • Heb je geen contactgrill, doe dan ruim olijfolie in de koekenpan en bak de burgers rondom bruin en gaar.

Variatie tip:

  • Feta kun je ook vervangen door een andere kaassoort. Kies wel voor een kaas met een beetje bite, anders proef je de toegevoegde kaas niet.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)