Spanakopita me Kima

Spinazie, feta en gehakt taart

De bekende Griekse spinazietaart, Spanakopita. Deze is is aangevuld met gekruid gehakt. De bereiding is eenvoudig, maar door de diverse stapjes moet je er wel even tijd voor uittrekken.

Het resultaat is vervolgens wel een smaakvolle maaltijd taart

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg
  • 500 gram halfom gehakt
  • 600 gram verse spinazie
  • 150 gram Feta
  • 2 tot 3 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel munt
  • Scheutje olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • paneermeel
  • geraspte kaas
  • Olijfolie om mee bakken en in te smeren

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • koekenpan
  • kom
  • springvorm rond of vierkant

Voorbereiding:

  • Was de spinazie en snij deze klein
  • Snij de rode ui in ringen en daarna in vieren
  • Snij de knoflook in kleine stukjes

Bereiding:
Bak de spinazie, laat deze slinken en laat deze vervolgens afkoelen. Bak de rode ui en knoflook kort aan. Verkruimel de Feta.

Meng het gehakt met de oregano, peterselie, paprikapoeder, munt en naar smaak zout en peper. Bak het gehaktmengsel vervolgens rul in de koekenpan.
TIP! Als het gehakt rul en gaar is, gooi het dan even in een vergiet, zodat het overtollige vocht weg kan. Dit voorkomt dat je een hele slappe bodem krijgt.

Smeer de binnenzijde van de springvorm in met en beetje olie. Bedek de randen en de bodem van de springvorm met bladerdeeg. Strooi hierna over, de met bladerdeeg bedekte bodem, een dun laagje paneermeel. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en vul de vorm met het hiervoor gemaakte mengsel.
Bedek de bovenzijde vervolgens met de tomaten die je in plakjes hebt gesneden. Bestrooi de vorm tot slot met een klein laagje geraspte kaas.

Schuif de bakvorm nu in de op 180 graden voorverwarmde oven en bak 45 tot 50 minuten

Variatie tip

  • Geen

Kali Orexi (Eet u smakelijk)