Kip met pikante specerijen - Kotópoulo pikántiko
Een vrij eenvoudig maar smaakvol gerecht. De gebruikte kruiden en specerijen geven een licht zoete smaak, maar zorgen ook voor een lichte pit in de smaak. Het gerecht vergt niet veel bereidingstijd, wel een beetje afhankelijk van wat je er bij serveert. Kritharaki is bijvoorbeeld bewerkelijker dan (tomaten) rijst.
De hieronder aangegeven ingrediënten maken aan gerecht voor ongeveer 2 personen
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- Citroensap
- 1 blik tomaten in blokjes (400 gram)
- 150 ml witte wijn
- 1,5 theelepel suiker
- 1 theelepel kaneel
- 2 piment korrels
- 1 kruidnagel
- Balsamico naar smaak
- zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Deksel voor koekenpan
Voorbereiding:
- Snij de kipfilet in vierkante repen van 1 tot 1,5 cm en smeer deze in met het citroensap (half uur in laten trekken)
- Snij de knoflook en ui in kleine stukjes
Bereiding:
Doe de olijfolie in de pan en verwarm deze. Fruit hier de fijngesneden knoflook en ui in. Voeg de kip toe en bak deze kort aan. Voeg de overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook.
Doe vervolgens een deksel op de pan en laat het geheel 20 tot 30 minuten stoven. Zorg er voor dat saus niet te droog wordt.
tot slot verwijder de pimentkorrels en de kruidnagel
Serveer het geheel met een Kritharaki of een Griekse rijst
Variatie tip:
- Vervang de balsamico voor chilipoeder of chilivlokken
Kali Orexi (Eet u smakelijk)