Kokalakia (Griekse spare ribs)

Kokalakia

Kokalakia zijn spare ribs, maar dan bereid op de Griekse manier. Bij deze wijze van bereiden, wordt eerst het vlees gegrild en daarna worden pas de kruiden toegevoegd. Is dit dus een totaal ander manier dan de meeste spare ribs. Daar zorg je eerst voor het marineren van het vlees, alvorens het gegrild wordt.

Ingrediënten:

  • 1000 gr naturel spare ribs
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel (zwarte) peper
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Benodigdheden:

  • ovenschaal
  • klein bakje om te mengen

Voorbereiding:

  • Haal de vlies van de binnenzijde (holle kant) van de spare ribs af. Dit doe je door een stevig mes of vork onder de vlies te steken. Dit is om een begin te maken. Als je dit in het midden doet, heb je het meeste grip. Trek daarna de vlies van de spare ribs af.
  • Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220ºC

Bereiding:
Doe de olie in de ovenschaal en verdeel deze over de bodem. Leg de spare ribs in de schaal. Zet het geheel aan de bovenzijde in de oven en laat het daar 15 minuten staan. Draai de oven nu terug naar 160ºC en verplaats de schaal tot bijna onderin de oven. Laat de spare ribs hier nog 60 minuten garen.

Maak in de tussentijd een mengsel van de overige ingrediënten.

Haal na de aangegeven tijd de spare ribs uit de oven en bestrijk ze met het gemaakte mengsel.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)