Soutzoukakia, Griekse gehaktrolletjes (uit de pan)

Soutzoukakia

Soutzoukakia, of wel gehaktrolletjes met tomatensaus. Een typisch Grieks gerecht dat op vele manieren bereid wordt.

Ik heb het volgende (freestyle) recept gebruikt

Ingrediƫnten:

  • 500gr halfom gehakt
  • 1 middelgrote rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel oregano 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel bieslook
  • 2 theelepels paprikapoeder gerookt
  • 2 theelepel (zee)zout
  • 2 theelepel (zwarte) peper
  • 1 theelepel lemon verbena
  • Boter om in te bakken

Benodigdheden:

  • 1 koekenpan

Voorbereiding:

  • geen


Meng het gehakt met een halve gesnipperde ui, de oregano, de peterselie, de paprikapoeder, 1 theelepel zout en 1 theelepel peper. Maakt hiervan rolletjes en bak deze in de boter tot ze mooi bruin van kleur zijn.

Bak nu de rest van de gesnipperde ui en de gesnipperde knoflook kort aan. Voeg de, in kleine stukjes gesneden, tomaten en de tomatenpuree toe en roer dit door. Voeg de bieslook, de lemon verbena, het citroensap en het overgebleven zout en peper toe. Laat het geheel een paar minuten zachtjes doorkoken.

Als laatste voegen we de gebakken gehaktrolletjes toe en laten dit nog even kort opwarmen.

Serveer het geheel met gebakken aardappels naar keuze.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)

   
© TekWeb.nl