Tomaten rijst

Tomaten rijst

Dit gerecht is een eenvoudig gerecht wat je als bijgerecht serveert bij een een stukje vlees. Je kent he van het Griekse restaurant. Dit wordt meestal in een bolletje op je bord geserveerd.

Ingrediƫnten:

  • 200 gram Carolina rijst
  • 1 blik tomaten in stukjes (400 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 250 ml bouillon
  • 1 theelepel oregano
  • Olijfolie om in te bakken.
  • Eventueel zout en peper naar smaak (is niet noodzakelijk)

Benodigdheden:

  • koekenpan

Voorbereiding:

  • Snij de knoflook en de ui fijn

Bereiding:
Fruit de knoflook en de ui in de olijfolie, tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Voeg vervolgens de stukjes tomaat, de oregano en de bouillon toe.

Laat het geheel, onder regelmatig roeren, koken tot de rijst bijna droog is gekookt. Nier gehele droog koken, daar het dan een plakkerig geheel wordt.

Variatie tip:

  • geen

Kali Orexi (Eet u smakelijk)

   
© TekWeb.nl