Tomaten rijst

Tomaten rijst

Dit gerecht is een eenvoudig gerecht wat je als bijgerecht serveert bij een een stukje vlees. Je kent het van het Griekse restaurant. Dit wordt meestal in een bolletje op je bord geserveerd.

Ingrediënten:

  • 200 gram Glacé rijst
  • 1 blik tomaten in stukjes (400 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 250 ml bouillon
  • 1 theelepel oregano
  • Olijfolie om in te bakken.
  • Eventueel zout en peper naar smaak (is niet noodzakelijk)

Benodigdheden:

  • koekenpan

Voorbereiding:

  • Snij de knoflook en de ui fijn

Bereiding:
Fruit de knoflook en de ui in de olijfolie, tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Voeg vervolgens de stukjes tomaat, de oregano en de bouillon toe.(Heb je geen zelfgemaakte bouillon, los dan een maggi bouillonblokje op in 250ml heet water)

Laat het geheel, onder regelmatig roeren koken, tot de rijst bijna droog is gekookt. Niet geheel droog koken, daar de rijst dan erg plakkerig wordt.

Variatie tip:

  • Vervang de Glacé rijst voor Carolina rijst

Kali Orexi (Eet u smakelijk)