Knoflooksaus
Ingrediënten:
- 10 eetlepels Yoghurt
(het liefst Griekse of Volle) - 5 eetlepels Zaanse mayonaise
(Deze is voller van smaak) - 25 gram platte peterselie
(kan ook uit een potje dan ongeveer 2 theelepels) - 5 tenen knoflook
- ½ eetlepel citroensap
- ½ theelepel (zwart) peper
- ½ theelepel zout
Benodigdheden:
- Knoflookpers
- eetlepel
- theelepel
- Klein bakje
Voorbereiding:
- Geen
Bereiding:
Doe de yoghurt en de mayonaise in het bakje en roer deze goed door. Voeg vervolgens het citroensap, het zou en de peper toe en tenslotte pers je de knoflook boven het bakje.
Roer het geheel nogmaals heel goed door en zet het minimaal 4 uur in de koelkast. Om de smaken nog beter samen te laten komen is het zelfs aan te raden om de saus de avond van te voren te maken
Kali Orexi (Eet u smakelijk)