Griekse koolsalade
Ingrediënten:
- 1 Spitskool
- ½ Winterpeen
- Verse peterselie
- 1 Teentje knoflook
- 3 Eetlepels extra virgine olijfolie
- Griekse azijn
- 2 Theelepels zout
- ½ tot 1 theelepel oregano
Benodigdheden:
- Snijmes
- Rasp
- Klein schaaltje
- Grote bak of schaal
Voorbereiding:
Snij (of rasp) de knoflook in fijne stukjes, doe hem met het zout en de olijfolie in het schaaltje en roer het geheel.
Bereiding:
Snij spitskool in korte smalle reepjes. Rasp de winterpeen en voeg deze bij de spitskool. Snij tot slot de verse peterselie in kleine stukjes. Doe alles in de schaal en voeg olijfoliemengsel toe en roer dit geheel goed door elkaar. Tot slot het geheel met de oregano en de azijn op smaak brengen.
Opmerking:
Pas bij dit gerecht op met het gebruik van de oregano. Dit kan de smaak erg bepalen of verpesten
Kali Orexi (Eet u smakelijk)