Spanakopitakia - Mini spanakopita

spinazie taartje

De mini variant van de Spanakopita is een mooie aanvulling op een tafel vol mezedes. Deze spinazietaart kun je met verschillende ingrediënten naar eigen wens en smaak samenstellen.

In dit recept heb ik gekozen voor de "'taart" variant van de Spanakopita

Ingrediënten:

  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 600 gram verse spinazie
  • 150 gram Feta
  • Graviera kaas
  • 1 kleine rode ui
  • 2 verse lente uitjes
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel dille
  • Zout
  • Peper
  • paneermeel
  • Olijfolie om mee bakken en in te smeren

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • koekenpan
  • kom
  • Silicone cupcake bakvorm
  • Ronde steekvorm of glas

Voorbereiding:

  • Was de spinazie en snij deze klein
  • Snij de rode ui en de lente uitjes in kleine stukjes

Bereiding:
Bak de spinazie, laat deze slinken en laat deze vervolgens afkoelen. Bak de rode ui en lente uitjes kort aan. Verkruimel de Feta.

Klop de eieren los in de kom en voeg vervolgens de melk toe en klop goed door. voeg vervolgens de spinazie, Feta, uien, peterselie en dille toe aan het eiermengsel en roer goed door. tot slot voeg zout en peper naar smaak toe.

Steek nu uit het bladerdeeg de ronde vormen en duw deze rustig in de reeds ingevette bakvorm. Bestrooi hierna de bodem van de vormpjes met een dun laagje paneermeel. Vul nu de vormen met het hiervoor gemaakte mengsel tot net onder de rand. Bestrooi de vormen tot slot met een klein laagje Graviera kaas.

Schuif de bakvorm nu in de op 180 graden voorverwarmde oven en bak 20 tot 25 minuten

Variatie tip

  • Vervang de Graviera kaas voor Feta
  • voeg naar eigen smaak andere ingrediënten toe, of laat weg

Kali Orexi (Eet u smakelijk)