Htipiti (dip van feta, paprika en chilipeper)
Een licht tot matig pittige dip, die je serveert op een krokant toastje of je plaats hem op tafel, met pico’s (dipstokjes) of komkommer.
Ingrediënten:
- 1 rode (punt) paprika
- 1 chili peper
- 200 gram feta
- 4 eetlepels extra virgine olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel melk
- Versgemalen zwart peper
- 2 theelepels peterselie
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- Crème brûlée brander
Voorbereiding:
- Rooster de punt paprika en de chili peper met de brander, zodat je het velletje makkelijk kunt verwijderen. Laat ze vervolgens afkoelen en verwijder na het afkoelen het velletje.
Bereiding:
Snij de chili peper, de paprika en de Feta in kleine stukjes. Doe vervolgens alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en meng deze goed door elkaar.
Variatie tip:
- Voeg meer chilipepers toe voor een pittigere dipsaus.
Kali Orexi (Eet u smakelijk)