Skaltsounakia

Skaltsounakia

Een Grieks pasteitje gevuld met feta, rozijnen en pijnboompitjes, omhult met bladerdeeg

Ingrediƫnten:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei in de vulling + 1 eiwit (eigeel om te bestrijken)
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 2 theelepels munt

Benodigdheden:

  • Vork
  • Theelepel
  • Eetlepel
  • Mengkom
  • Scherp mes of pizzasnijder

Voorbereiding:
  • Rooster de pijnboompitjes licht
  • Klop het ei los in de mengkom
  • Verwarm de oven voor op 190 graden

Bereiding:
Verkruimel de Feta en voeg deze samen met de overige ingrediƫnten, behalve het bladerdeeg toe aan de mengkom. Meng het geheel goed door elkaar.

Rol het bladerdeeg geheel uit en snij het in vierkant plakjes van ongeveer 7 bij 7 centimeter. Leg vervolgens op ieder plakje ongeveer 1 volle theelepel van het gemaakte mengsel. Vouw nu het bladerdeeg diagonaal dicht en druk de randen aan met de vork.

Leg de pasteitjes op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met het bewaarde eigeel.

Bak de pasteitjes in ongeveer 15 minuten af in de oven

Variatie tip:

  • Vervang eventueel het verse bladerdeeg voor een diepvries variant.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)