Souvlaki mini
Een traditioneel Grieks gerecht, de souvlaki (wat "vlees op spies" betekend) het kan gemaakt worden van kip. varkens- of lamsvlees. Ik kies in dit gerecht voor kip. Hier zijn de kruiden ook op afgestemd.
Het gerecht wordt gemaakt op basis van een natte marinade
deze variant is bijna gelijk aan de "grote" souvlaki, echter maken we ze kleiner. Hierdoor zijn ze een mooie toevoeging aan mezedes
Ingrediƫnten:
- 500 gram kipfilet
- Party prikkers of cocktail prikkers
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels oregano
- 1 eetlepel tijm
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 theelepels rozemarijn
Benodigdheden:
- Snijmes
- Ruime schaal
- Klein bakje
Voorbereiding:
- We maken de marinade door alle ingrediƫnten, behalve de prikkers en de kipfilet, in het bakje te doen en dit goed door elkaar te mengen.
Bereiding:
Snij de kipfilet is stukjes van 2 bij 2 centimeter en leg deze in de schaal. Doe de marinade over de kipfilet en meng het geheel goed door elkaar. Plaats het geheel minimaal 3 uur in de koelkast.
Haal de schaal uit de koelkast en rijg de stukjes kipfilet aan de prikkers.
Grill de souvlaki stokjes op een contactgrill
Kali Orexi (Eet u smakelijk)