Tonosalata (Tonijnsalade)
Een eenvoudig voorgerecht dat je kunt serveren met wat brood of toast.
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 1 Kleine ui
- 2 Eetlepels peterselie
- 2 Eetlepels ijsbergsla
- Zaanse mayonaise
- 1 Theelepel mosterd
Benodigdheden:
- Bakje om in te mengen
- Zeef
- Snijmes
Voorbereiding
- Haal de tonijn uit het blik en laat deze uitlekken in de zeef
- Snij de ui, peterselie en de ijsbergsla heel fijn
Bereiding
Doe de tonijn in het bakje. Voeg vervolgens de ui, de peterselie en de ijsbergslag toe en roer het door elkaar. Voeg nu wat mayonaise toe en roer het goed door. Begin met 1 tot 2 eetlepels en proef even of het al smeuïg smaakt. Zo niet, voeg dan wat meer mayonaise toe, net zo lang tot het lekker smeuïg is. Tot slot voeg je de mosterd toe en roer het geheel nog een keer goed door elkaar.
Variatietip
- Geen
Kali Orexi (Eet u smakelijk)