Midia (Gefrituurde mosselen)

Midia, Griekse gebakken mosselen

Ingrediënten:

  • 175 gr gekookte mosselen
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel (zwarte) peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 ei
  • Zonnebloem olie om te frituren

Benodigdheden:

  • Pan om in te frituren (bv mosselpan)
  • 3 bakjes
  • 1 zeef
  • 1 schuimspaan

Voorbereiding:

  • Doe de bloem, de paprikapoeder, de knoflookpoeder, de (zwarte) peper, het zout en de uienpoeder in een bakje er meng dit door elkaar
  • Verdeel nu het mengsel over de 2 bakjes. Dit is om te voorkomen dat door het vocht straks alles in elkaar gaat klonten
  • Doe de inhoud van het ei samen met het citroensap in een bakje en klop het door elkaar

Bereiding:
Leg de mosselen op een paar velletjes keukenpapier en dep ze droog. Pak vervolgens een aantal mosselen en doe deze in het bakje met het eimengsel.

Pak nu 1 voor 1 de mosselen uit het eimengsel. Gebruik hiervoor 1 hand (de vieze hand) Leg deze mossel nu in het 1 van de 2 bakjes en zorg ervoor dat de mossel volledig met het bloemmensgel wordt bestrooit. Haal de mossel met de schone hand uit het bakje en leg hem in de zeef.

Herhaal deze stappen totdat alle mosselen bestrooit zijn met het bloemmengsel.

Breng nu de olie op temperatuur (je kunt zien dat de olie op temperatuur is, door er 1 mossel in te gooien. Als de olie gaat borrelen is hij op temperatuur.

Bak nu in kleine hoeveelheden alle mosselen. De mosselen zijn gereed als er een bruin korstje ontstaat om de mossel.

Variatie tip:

  • Je kunt het extra smaakmakers toevoegen (bv kerriepoeder, chilipoeder, ect.), mits het maar droge specerijen of kruiden zijn
  • Je kunt de mosselen eventueel besprenkelen met het sap van een citroen

Kali Orexi (Eet u smakelijk)