Haloumi met honing
Een snel en eenvoudig voorgerecht, maar wel erg smaakvol.
Haloumi wordt van origine gemaakt van schapenkaas, maar tegenwoordig ook van en mengsel van schapen-, geiten-, en soms koemelk. Haloumi heeft een hoog smeltpunt waardoor het uitstekend geschikt is voor op de grill of barbecue
Als je de haloumi na bereiding in kleine stukjes snijdt, kun je het ook toevoegen aan een tafel met mezedes
Ingrediƫnten:
- 1 pakje haloumi, of meer naar gelang behoefte
- (Griekse) honing (naar smaak)
Benodigdheden:
- contactgrill of barbecue
Voorbereiding:
- Snij de haloumi in plakjes van ongeveer 5 tot 7 millimeter dik
Bereiding:
- Leg de plakjes op de contactgrill of barbecue en bak ze bruin.
(Let erop dat je ze niet te lang laat liggen, want dan wordt de kaas taai) - voeg naar smaak honing toe
Variatie tip:
- gen
Kali Orexi (Eet u smakelijk)