Haloumi met honing

Haloumi

Een snel en eenvoudig voorgerecht, maar wel erg smaakvol.

Haloumi wordt van origine gemaakt van schapenkaas, maar tegenwoordig ook van en mengsel van schapen-, geiten-, en soms koemelk. Haloumi heeft een hoog smeltpunt waardoor het uitstekend geschikt is voor op de grill of barbecue

Als je de haloumi na bereiding in kleine stukjes snijdt, kun je het ook toevoegen aan een tafel met mezedes

Ingrediƫnten:

  • 1 pakje haloumi, of meer naar gelang behoefte
  • (Griekse) honing (naar smaak)

Benodigdheden:

  • contactgrill of barbecue

Voorbereiding:

  • Snij de haloumi in plakjes van ongeveer 5 tot 7 millimeter dik

Bereiding:

  • Leg de plakjes op de contactgrill of barbecue en bak ze bruin.
    (Let erop dat je ze niet te lang laat liggen, want dan wordt de kaas taai)
  • voeg naar smaak honing toe

Variatie tip:

  • gen

Kali Orexi (Eet u smakelijk)