Pompoen Feta Taart

Pompoen feta taart

Ingrediƫnten:

  • 1 Fles pompoen
  • 200gr Feta
  • 200gr Oesterzwam
  • 100gr (kastanje)champignons
  • 1 Middelgrote rode ui
  • 4 eieren
  • 100ml melk
  • 1 pakje bladerdeeg uit de vriezer
  • 100gr Graviera
  • Oregano naar smaak
  • Verse peterselie naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken

Benodigdheden:

  • Springvorm
  • snijmes
  • koekenpan
  • Klein bakje

Voorbereiding:

  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  • Snij de flespompoen middendoor en haal de kern eruit. Snij vervolgend de flespompoen in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik en maak er daarna partjes van.
  • Bak de flespompoen op laag vuur, zodat hij beetgaar wordt. (probeer te voorkomen dat de pompoen bruin bakt)
  • Raps de Graviera en zet deze apart in het kleine bakje

Bereiding:
Snij de ui, de champignons en de Feta in (kleine) stukken en scheur de oesterzwammen in reepjes. Meng het geheel vervolgens met de flespompoen. Voeg de fijn gesneden peterselie en de oregano toe en roer nogmaals het mengsel door elkaar.

Beleg de springvorm met het inmiddels ontdooide bladerdeeg en doe daarna het mengsel van hierboven in de springvorm. Klop de eieren door elkaar en voeg vervolgens, al roerend, de melk toe. Giet het ei-melk mengsel over het pompoen mengsel. Strooi tot slot de Graviera over het geheel.

Tot slot schuif de gevulde ovenschaal in de, op 180 graden, voorverwarmende oven en bak het geheel voor ongeveer 40 minuten.

Variatie tip:

  • Vervang de oesterzwammen voor een paddenstoelenmix

Kali Orexi (Eet u smakelijk)