Frappé (Griekse ijskoffie)
Ingrediënten:
- 2 tot 3 theelepels Nescafe classic (uit Griekenland)
- 3 tot 4 ijsklontjes
- 1 of 2 theelepels suiker
- Indien gewenst melk
- Water (bij voorkeur gekoeld uit de koelkast)
Benodigdheden:
- Glas (ongeveer 250ml)
- Melkschuimer of shaker
- Theelepel
- Eetlepel
- Rietje
Voorbereiding:
- Geen
Bereiding:
Doe 2 eetlepels water samen met de Nescafé en de suiker in een glas. Maak met de melkschuimer een schuimend geheel van de ingrediënten.
Heb je geen melkschuimer, doe dan de 2 eetlepels water samen met de Nescafe en de suiker in de shaker en schud dit ongeveer 10 seconde tot een schuimend geheel. Doe dit daarna in het glas
Doe nu de ijsklontjes in het glas. Indien gewenst voegt u nu een beetje melk toe en vul tot slot het glas af met gekoeld water.
Serveer de Frappé met een rietje
Yamas (op uw gezondheid)