De Griekse Keuken  

   

Griekse kruiden en specerijen

Griekse bloem, Rode hibiscus

In de Griekse keuken wordt vel gebruik gemaakt van kruiden en specerijen, maar de vaak gehoorde vraag is dan.... wat is het verschil tussen deze twee. Onderstaande uiteenzetting vond ik op internet en legt het vrij duidelijk uit.

  • Kruiden komen over het algemeen uit landen met een gematigd klimaat en bestaan voornamelijk uit bladeren en stengels van groene planten.
  • Specerijen komen vaak uit landen een met subtropisch of tropisch klimaat en kunnen uit andere plantendelen bestaan als bloemknoppen, peulen of wortels.

Voorbeelden van Griekse kruiden

  • Oregano
  • Tijm
  • Rozemarijn

Voorbeelden van Griekse specerijen

  • kaneel
  • peper

Ik weet dat onderstaand overzicht verre van compleet is, maar heb toch besloten om het te plaatsen. De gedachten er achter is, dat je met een stukje voorkennis van kruiden en specerijen de smaak van je gerechten kunt bepalen en beïnvloeden

Door in de regel hieronder te klikken oo de gewenste naam, ga je direct naar het betreffende kruiden of specerijen. Uiteraard kun je ook gewoon lekker scrollen om alle kruiden en specerijen langs te gaan.

Basilicum | Oregano | Rigani | Tijm | Uienpoeder

BASILICUM


Wetenschappelijke naam: Ocimum basilicum
Nederlandse naam: Koningskruid
Smaak:Kruidig en zoet
Geur: Sterk geurend

OREGANO / RIGANI


Wetenschappelijke naam: Origanum vulgare
Nederlandse naam: Wilde Marjolijn
Smaak: Licht zoet, kruidige
Geur: Sterk geurend

TIJM


Wetenschappelijke naam: Thymus
Nederlandse naam: Tijm
Smaak Hartig
Geur: Licht bloemig en kruidig

UIENPOEDER


Wetenschappelijke naam: Allium cepa Alliaceae
Nederlandse naam: Uienpoeder
Smaak Uitgesproken en scherp
Geur: Sterk

   
© TekWeb.nl