Tzatziki

Ingrediënten:

  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • Klein handje munt (of bieslook)
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel (knoflook of zwart) peper
  • Eventueel 1 ruime theelepel tzatziki mix

Benodigdheden:

  • Knoflookpers
  • snijmes
  • eetlepel
  • theelepel
  • Klein bakje

Voorbereiding:

  • Indien gewenst schil de komkommer

Bereiding:
Doe de yoghurt, de olie, het citroensap en kruiden in het bakje en roer deze samen met de geperste knoflook goed door. als dit gedaan is gaan de de komkommer bereiden.

Snij de komkommer in de lengterichting door. Snij de zaadlijsten (gedeelte met pitjes) los met een mesjes, of schrap het eruit met een lepel (hierdoor wordt de tzatziki niet zo waterig. Snij vervolgens de komkommer in kleine reepjes (kan ook met de rasp)

Doe nu de komkommer bij de overige ingrediënten in het bakje en roer het geheel heel goed door. Zet de tzatziki hierna minimaal 4 uur in de koelkast, zodat de smaken samen kunnen komen. Om de smaken nog beter samen te laten komen is het zelfs aan te raden om de tzatziki de avond van te voren te maken.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)

   
© ALLROUNDER