Souvlaki (pittige variant)

Een traditioneel Grieks gerecht, de souvlaki (wat "vlees op spies" betekend) het kan gemaakt worden van kip. varkens- of lamsvlees. Ik kies in dit gerecht voor kip. Hier zijn de kruiden ook op afgestemd.
Het gerecht wordt gemaakt op basis van een dry rub

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • Houten of stalen prikkers
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels peterselie
  • 2 theelepels tijm
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels zwarte peper

Benodigdheden:

  • Snijmes
  • Ruime schaal
  • Klein bakje

Voorbereiding:

  • We maken de rub door alle ingrediënten, behalve de prikkers en de kipfilet, in het bakje te doen en dit goed door elkaar te mengen

Bereiding:
Snij de kipfilet is stukjes en leg deze in de schaal. Strooi de rub over de kipfilet en meng het geheel goed door elkaar. Plaats het geheel minimaal 3 uur in de koelkast.

Haal de schaal uit de koelkast en rijg de stukjes kipfilet aan de prikkers.

Grill de souvlaki stokken op een contactgrill of op de barbecue

Kali Orexi (Eet u smakelijk)

   
© ALLROUNDER