Souvlaki

Een traditioneel Grieks gerecht, de souvlaki (wat "vlees op spies" betekend) het kan gemaakt worden van kip. varkens- of lamsvlees. Ik kies in dit gerecht voor kip. Hier zijn de kruiden ook op afgestemd.
Het gerecht wordt gemaakt op basis van een natte marinade

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • Houten of stalen prikkers
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels rozemarijn

Benodigdheden:

  • Snijmes
  • Ruime schaal
  • Klein bakje

Voorbereiding:

  • We maken de marinade door alle ingrediënten, behalve de prikkers en de kipfilet, in het bakje te doen en dit goed door elkaar te mengen.

Bereiding:
Snij de kipfilet is stukjes en leg deze in de schaal. Doe de marinade over de kipfilet en meng het geheel goed door elkaar. Plaats het geheel minimaal 3 uur in de koelkast.

Haal de schaal uit de koelkast en rijg de stukjes kipfilet aan de prikkers.

Grill de souvlaki stokken op een contactgrill of op de barbecue

Kali Orexi (Eet u smakelijk)

   
© ALLROUNDER