Tzatziki

Ingrediënten:

  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • Klein handje munt (of bieslook)
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel (knoflook of zwart) peper
  • Eventueel 1 ruime theelepel tzatziki mix

Benodigdheden:

  • Knoflookpers
  • snijmes
  • eetlepel
  • theelepel
  • Klein bakje

Voorbereiding:

  • Indien gewenst schil de komkommer

Bereiding:
Snij de komkommer in de lengterichting door. Snij de zaadlijsten (gedeelte met pitjes) los met een mesjes, of schrap het eruit met een lepel (hierdoor wordt de tzatziki niet zo waterig. Snij vervolgens de komkommer in kleine reepjes (kan ook met de rasp)

Doe de komkommer in het bakje, pers de knoflook en voeg deze samen met de overige ingrediënten toe aan de komkommer. Roer het geheel heel goed door en zet het minimaal 4 uur in de koelkast. Om de smaken nog beter samen te laten komen is het zelfs aan te raden om de tzatziki de avond van te voren te maken.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)

   
© ALLROUNDER