Griekse salade

Ingrediënten:

  • ½ Komkommer
  • 150gr Zwart Olijven
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 200gr Feta
  • 100gr (ijsberg) sla
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • ½ theelepel (zwarte) peper
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel citroensap

Benodigdheden:

  • Knoflookpers
  • snijmes
  • eetlepel
  • theelepel
  • klein schaaltje
  • Grote bak of schaal

Voorbereiding:
Pers de knoflook en doe hem samen met het zout, de peper, de oregano, het citroensap en de olijfolie in het schaaltje en roer het geheel goed door.

De dressing wordt vlak voor het opdienen toegevoegd aan de salade. Dit om te voorkomen dat de salade slap wordt.

Bereiding:
Snij sla en doe hem in de schaal. Snij de komkommer in schijfjes van ongeveer 1cm dik. Snij deze schijfjes in 4 partjes en voeg die toe aan de schaal. Snij de ui in schijfjes van ongeveer ½ cm dik. Snij de schijfjes ui door de midden en voeg die ook toe aan schaal. Schijf de tomaat in partjes en voeg die ook toe aan de schaal. Tot slot snijden we de feta in blokjes van 1 bij 1cm. en doen die ook in de schaal

Meng nu het geheel door elkaar en voeg vlak voor het opdienen de dressing die je hebt voorbereid toe en roer het geheel nog kort even door.

Kali Orexi (Eet u smakelijk)

   
© ALLROUNDER